Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det kan af og til være svært at holde 100 procent styr på, hvor timer man har arbejdet på et givent projekt. Overspringshandlinger kommer ofte til at være en stor bestanddel af arbejdstiden, hvis man ikke er fokuseret i et givent tidsrum. Eksperter indenfor videnskaben har forsøgt at slå fast, hvor lang tid den menneskelige hjerne kan fokusere uden at skulle holde pause. 45 minutter skulle eftersigende være det tidsinterval, der passer bedst på den brede befolkning. Af selvsamme grund har universiteter og andre uddannelsesinstitutioner valgt at have ”timer” af 45 minutters varighed.

Ny på arbejdsmarkedet

Når man kommer ud på arbejdsmarkedet og har været vant til at holde en mental pause hver 45. minut, så kan det være svært at omstille sig til pludselig at skulle arbejde i længere tidsintervaller. Her kan tidsregistrering være med til at forbedre denne indkørselsfase. Sæt timeren til 45 minutter og hold herefter en lille kort pause, hvor der eventuelt kan hentes kaffe. Det er ikke kun godt for hovedet, men det er også godt for blodomløbet, når man får rejst sig op i løbet af arbejdsdagen.

Registrering af brugte timer

Tidsregistrering bruges også til andet end blot onboarding af nye medarbejdere. De fleste konsulenthuse gør brug af en eller anden form for registrering af deres timer. Det er ganske enkelt fordi, at det er en nødvendighed. Hvis ikke man registrerer sin brugte tid, så har man intet bevis for det udførte arbejde i virkeligheden er lavet. Konsulenter lever af at sælge deres timer til andre virksomheder, så det er både en sikkerhed overfor kunderne samt konsulentvirksomheden.

Det er meget forskelligt, hvad folk foretrækker af system, når det drejer sig om tidsregistrering. Der findes mange forskellige muligheder, der hver især har deres kvaliteter. Et af dem er systemet fra Eazyproject, som har udviklet er glimrende system til tidsregistrering. Du kan læse mere om det her.