Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Nutidens ansatte er af en helt anden type end tidligere. Hvor arbejdet engang var løn nok i sig selv, har nutidens ansatte ikke nødvendigvis samme loyalitetsfølelser til arbejdspladsen, hvilket blandt andet kommer til udtryk ved at medarbejdere har flere jobs i deres karriere sammenlignet med tidligere.

De ansatte ved i mange tilfælde nok, at de har mange gode muligheder, hvis de er dygtige til deres job. Derfor er det også blevet en vigtig del af den moderne virksomheds dagsorden at tage de ansatte med ud på oplevelser og sikre et stærkt sammenhold.

Bedre relation, bedre resultater

Jo mere sammenrystet din arbejdsstyrke er, jo bedre performer den. Derfor giver det god mening at sørge for en høj grad af trivsel på arbejdspladsen. Det kan man til en vis grad gøre ved at sørge for, at der er plads til både frihed og udvikling personligt og i teams, samt ved at have et fysisk arbejdsmiljø, som de ansatte holder af.

Skal man virkelig bygge relationer op, og det skal man, bør man dog inkludere oplevelser uden for virksomhedens domicil. Det betyder ikke, det ikke er værdifuldt, for når vi trives godt sammen, er vi også mere tilbøjelige til at løfte for holdet – og altså nå de opstillede produktionsmål m.m.

For at bringe sammenholdet helt op, hvor det virkelig er sjovt, skal der opleves sammen. Det skaber fælles minder og referencepunkter, som de ansatte kan forholde sig til.

Hvad kan man lave sammen?

Der er mange muligheder for, hvad man kan lave som virksomhed. Man skal dog huske at tage hensyn til sammensætningen af køn og alder, så man finder aktiviteter, der er gode for alle. Når man har fundet sit udflugtsmål, er det blot at bestiller en bus til turistkørsel, så alle kan være med.

Selvom der er forskel på alle virksomheder, vil universelle bud være noget med humor eller teambuilding, som de fleste vil kunne være med på.

Husk desuden at dele virksomhedens oplevelser på f.eks. jeres sociale medier, da det også er en god lejlighed til at vise omverden, at i har en god og attraktiv arbejdsplads.