Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Danske arbejdspladser bruger mange ressourcer på at skabe miljøer, der er behagelige for de ansatte, og samtidig har de bedste forudsætninger for at skabe produktivitet.

Mange virksomheder bruger store summer på ergonomiske borde og stole, gode kaffemaskiner, hyggekroge, lydafskærmning og meget mere. Det giver nemlig ikke bare de ansatte mere ro, men gør det muligt at arbejde effektivt, hvilket til syvende og sidst er et vigtigt punkt på alle forretningers dagsorden, fordi det betyder bedre tal på bundlinjen.

Selvom mange arbejdspladser bruger menneskelige og økonomiske ressourcer på at indrette sig bedst muligt, er der stadig meget støj i mange af de større og åbne kontorlandskaber. Storrumskontoret har for længst gjort sit indtog, da firmaer ofte arbejder godt i teams og har glæde af at være tæt på andre fagpersoner, der kan hjælpe eller yde sparring. Derfor er der en klar gevinst ved de store kontorer, men der er også en bagside af medaljen.

Forstyrrelser hæmmer fokus og effektivitet

Selvom storrumskontoret har sine klare fordele, har det også sine ulemper. Det kan blandt andet være svært at se, når folk er optagede eller fordybede i deres arbejdsopgaver. Derfor er der naturligvis risiko for at blive forstyrret. Forstyrrelsen er dog ikke heldig, for faktisk skal man i gennemsnit bruge 20 min. før man er tilbage på samme koncentrationsniveau, som da der var kommet flow i opgaven forud for forstyrrelsen. Derfor er selv helt små afbrydelser dyre.

Dertil kommer det, at det på trods af lydafskærmende elementer altid vil være en vis mængde støj på kontoret. Typisk også over det anbefalede decibelniveau. Er der kontinuerligt baggrundslyde, telefoner, der ringer, og snak, latter m.m., bliver det naturligvis sværere at holde sit eget fokus.

Det kan med andre ord være en stor udfordring at finde plads til at koncentrere sig på fælleskontoret.

Der findes en løsning

Hvis kontoret ikke tilbyder de rette rammer til koncentration og effektivitet, må man skabe dem. Den letteste måde at gøre det på, er ved at etablere en rum i rum løsning. Her er der tale om en ’boks’, der kan placeres i selve kontorrummet, men som holder lyd og forstyrrelser ude.

En sådan rum i rum løsning er derfor meget velegnet til power-koncentration, møder og andre situationer, hvor det er en absolut nødvendighed at slippe for forstyrrelser.

Løsningerne findes i mange størrelser og design, men gør alle det samme: skaber en ramme, hvor den ansatte er mest mulig effektiv.