Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Sunde medarbejdere giver gladere medarbejdere. Sådan kan man læse flere artikler i diverse blade og magasiner i landets kiosker, og der er formentlig også noget om snakken. Er dine medarbejdere glade for at gå på arbejde, så skyldes det formentlig en masse overskud hjemmefra. Er de tilmed fysisk aktive i deres fritid, så vil du ganske givet opleve, at der sker en ændring i dine medarbejderes sind. Som arbejdsgiver kan man forsøge at inspirere og opildne til, at kollegaerne kommer ud og røre sig efter fyraften, men man kan ikke tvinge nogen til at løbe sig en tur.

Hvad, du omvendt kan gøre, er at få dine medarbejdere til at snøre sine løbesko, hvis du betaler en times motion om ugen. Det er en ting, der er blevet mere og mere populær i danske virksomheder, da ønsket netop er at få sundere medarbejdere. Selvom det koster lidt på kistebunden for virksomheden, så vil udgiften i langt de fleste tilfælde betale sig tilbage tifoldigt, da indsatsen på kontoret, eller hvor I nu arbejder, vil blive langt bedre og i flere tilfælde langt mere effektiv. Så for at bruge et gammelt ordsprog – eller blot en gammel talemåde, så skal der bruges penge for at tjene penge. Så investér i dine medarbejdere.

Vi kan derfor kun anbefale, at I som ledere og arbejdsgivere for igangsat nogle initiativer, der skal sikre bedre helbred både fysisk og mentalt for medarbejderne. Hvis I endda også ønsker at give medarbejderne et par nye løbesko som en bonus, kan I finde et bredt udvalg af forskellige løbesko her.

Tal om tingene på kontoret

Er teamet ikke de største løbere, kan der også være andre metoder til at sætte fokus på det mentale helbred. Dette kunne eksempelvis være ved at tale om tingene – også selvom det kan være svært for leder at tale om personlige ting med sine kollegaer.