Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvad er en kærre?

En kærre er en opfindelse helt tilbage fra 1800-tallet. Den originale version af kærren var en vogn, som kun havde én hjulaksel. Det betød, at der kun var to hjul, som var placeret over for hinanden. Den kunne derfor heller ikke stå selv uden at tippe. Kærren er et transportmiddel, som er afhængigt af, at noget andet trækker den. Da den blev opfundet, brugte man udelukkende midlet til at transportere mennesker. Kærren blev trukket af en hest.

I ulande bruger mennesker også kærren til at transportere varer, fordi de ikke har ressourcerne til at gøre det på andre måder.

I den danske industri har kærren fået nyt liv. Her er udstyret optimeret til både at være stærkere og større. Og man transporterer andet end mennesker i dem.

 

Hvad bruger man en kærre til?

I det danske erhvervsliv bruges kærren ofte i brancher, hvor man har behov for at transportere ting. Så er det desuden ikke længere bestemmende for kærrens definition, at den har to hjul. I dag ses kærrer i alle slags størrelser med forskelligt antal hjul og aksler.

I vil typisk skulle bruge en kærre, hvis I skal transportere noget af særlig stor størrelse. Hvad end dette er byggemateriale, træer eller andet, så findes der sikkert en kærre, der kan tilpasses jeres behov.

Oftest bruger man en kærre med en dumperkasse. En dumperkasse er meget standhaftig, og kan derfor holde til meget tungt materiale, som andre kærrer uden dumperkasse ikke nødvendigvis kan bære.

En kærre skal, som sagt, fastmonteres på et andet køretøj. Der er ikke motor i en kærre, så man skal tænke på det som en kæmpe trailer. Det kan være nødvendigt at fastsætte kærren på dit transportmiddel via svejsning. Dette skal du lade professionelle udføre, så du er sikker på, at sikkerheden er i top!

Overhold sikkerheden

 

Hvis I skal investere i en kærre, så er det nødvendigt, at I foretager købet ved troværdige leverandører. Der er nemlig sikkerhedsmæssige krav, som det er lovpligtigt at overholde.

Du skal fx være opmærksom på regler vedrørende cyklistværn. Det er forskelligt, alt efter hvordan kærren er påsat, hvilke regler du skal overholde. Du kan fx godt udelade et cyklistværn, hvis forhjulene på dit påhængskøretøj er dækket af køretøjets karrosseri, eller hvis opbygningen dækker hjulet under kørsel lige ud.

Der sker mange lastbilsuheld, så det er vigtigt at overholde sikkerhedsreglerne. Dette er endnu en grund til, hvorfor det er vigtigt at alliere sig med en pålidelig leverandør af kærrer, så I kan vejledes tilstrækkeligt til at overholde sikkerheden.