Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Pas på overmod, så du passer på dig selv

“Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg sikkert godt!” er et kendt citat fra børnekarakteren, Pippi Langstrømpe.

Egentlig skal det opfattes som et meget positivt udsagn, hvor man tager ja-hatten på og ikke er bange for nye udfordringer! Det er dog også et udsagn, der kommer fra et barn, og det er derfor heller ikke et godt råd i alle sammenhænge!

En af de sammenhænge, hvor jeg vil råde til at lytte til andre råd, er hvis du vil bygge dit hus om.

Få faglig assistance

 

Uanset om man gerne vil bygge sit hus om, bygge til eller bygge noget fra bunden af, så kræver projektet ofte en masse tunge genstande, men også en stor faglig viden!

Det er ikke uden grund, at det tager 4 år at blive murer. Man har meget at lære på uddannelsen om sikkerhed, konstruktion og de rigtige materialer. Du må derfor ikke tro, at du bare kan overtage en murers arbejde, hvis du ikke har hundrede procent forstand på, hvad du laver.

Heldigvis udgør murerfaget en relativ stor faggruppe, så det bør kunne lade sig gøre at finde en murer tæt på dig, hvad end du skal bruge en murer i Kolding, København eller på Fyn.

Dit arbejde behøves ikke at blive overtaget, fordi du hyrer en murer. I kan sagtens sammen aftale hvordan og hvad, der skal laves om. Så føler du stadig, at huset får dit personlige præg – uden at du personligt behøves at udsætte din egen sikkerhed for at opnå det!

 

Hvis du nu faktisk godt kan finde ud af det

 

Hvis du har erfaring inden for området, så er der selvfølgelig ikke noget galt i at spare nogle penge ved at tage arbejdet i egne hænder.

Men når du gør, så husk at passe på dine fødder. For selvom du har erfaring i hænder og hoved, så er det ikke sikkert, at du har udstyr til fødderne. Fødder og ryg er de mest udsatte områder for en murer. Ryggen pga. arbejdsbevægelserne og fødderne fordi man taber tunge materialer derpå.

Så hvis du skal kaste dig ud i et stort, hjemmelavet murerprojekt, så husk at beskytte fødderne med de rette sikkerhedssandaler og hold pauser, hvis din ryg begynder at blive øm!