Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Prøv at forestille dig, at dine afgrøder kunne fortælle dig, hvad de havde brug for. Tænk hvis de kunne fortælle dig det, du ikke kan se med det blotte øje.

Det lyder måske spøjst, men vi er faktisk ikke langt fra at nå dertil.

Det er dog ikke helt så hokuspokus, som det giver udtryk for at være (og så alligevel lidt). Det er ikke fordi, du skal skaffe en plantehvisker som tolk. Nej, det er heldigvis meget simplere og meget mere teknisk.

Dronen er din plantehvisker

Hvis der er én, som fortjener titlen som en plantehvisker, så må det være dronen. I dag er droner nyttige til en lang række formål, og landbruget er ingen undtagelse!

Med en drone kan du nemt og præcist lave en NDVI analyse af både mark, skov og vandområder. En NDVI analyse er en analyse, som foretages via fjernmåling. Denne observering fortæller en, om det observerede indeholder vækst.

Du laver analysen ved at lade dronen flyve over det ønskede område og indsamle information om områdets tilstand. Hvis du fx laver analysen på din mark, ville du blive informeret om, hvor marken trænger til gødning, og hvor du ikke behøves at gøde. Denne metode sikrer dig præcise udregninger, som kan spare dig for mange penge.

Derudover kan analysen oversættes til et GPS-system i dine landbrugsmaskiner, så du kan nøjes med at sprøjte de steder, der trænger til det.

Kom dine udfordringer i forkøbet

 

Med en NDVI analyse aflæses afgrødernes fotosyntese fra dronen. Afgrødernes fotosyntese er afgørende for deres sundhedstilstand, og det er herigennem, du får de vigtige informationer.

Du kan fx blive informeret om, at dine afgrøder er under et svampeangreb, under højt ukrudtstryk eller mangler afgørende næringsstoffer.

Når du har disse informationer, kan du behandle dine afgrøder mest hensigtsmæssigt og sikre en bedre høst. Informationer som disse kan være altafgørende for at drive et succesfuldt landbrug. Der er allerede masser af landmænd, som har optimeret deres landbrug med denne teknik. Man har givet det betegnelsen præcisionslandbrug, og det lever bestemt op til sit navn. Præcision kan spare dig for mange penge, så hvis du vil konkurrere på lige fod med andre landmænd, så er det på tide at hoppe med på trenden!