Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det kan være et organisatorisk mareridt at planlægge en velment overraskelse som firmajulegaven. Særligt for det administrative personale i en større virksomhed, kan det være en stor udfordring at få gaven på plads.

Arbejder virksomheden tilmed med et ønske om at differentiere gaverne, så de ansatte får deres ’ønsker opfyldt’, bliver udfordringen blot det større!

Men der er en løsning, som gør det let at planlægge firmajulegaver i 2020.

Den smarte gave-shop

De seneste 5 år har såkaldte gave-shops fået større og større betydning for måden vi giver gaver på i virksomheder.

Idéen bag disse platforme er netop at gøre det let at dels købe gaver ind som virksomhed, men også at give den ansatte noget, som falder i dennes smag. Det kan nemlig være for svært at købe gaver ind til den enkelte, og hvis alternativet er en meget generisk form for gave, vil den ofte virke uvedkommende og ligegyldig – hvilket er stik imod det formål, gaven bør tjene.

At give gaver er nemlig et vigtigt ritual, som fortæller de ansatte, at deres hjælp er værdsat, og at virksomheden værdsætter dem som personer. Den slags skaber stærkere relationer og medvirker derfor også til at opbygge loyalitet mellem den ansatte og arbejdspladsen.

Hvordan virker gave-shoppen så?

Når man køber adgang til en gaveshop, er det tilsvarende at give et gavekort. Men fordi man selv vælger sin gave på en særlig platform, bliver følelsen meget eksklusiv. Desuden er der den helt store fordel, at en digital platform ikke er forbundet med hverken store udgifter til personale eller fysisk butik. Derfor er ’priserne’ i gave-shoppen også markant billigere, end hvad man typisk ser i butikkerne.

Er du virksomhed og køber et gavekort på 500 kroner til shoppen, vil de ansatte derfor også se gaver, der overstiger dette beløb ud fra de priser, som de kender fra butikken.

Den ansatte kan tilgå gave-shoppen med sin egen unikke kode, hvilket også gør det let at holde styr på, hvilke medarbejdere, der skal have hvad.

Vigtigst af alt, så sikre løsningen, at personalet får en god firmajulegave, som er med til at styrke arbejdsmoralen og sikre en god relation.