Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er mange danskere, der går rundt med en iværksætter i maven. Programmer som Løvens Hule og mange andre lignende har også været med til at skabe endnu mere opmærksomhed omkring det. Derfor er der også mange, der overvejer om vejen som selvstændige og iværksættere er noget for dem.

Overtagelse eller nystart

Overvejer man om man skal kaste sig ud i det, er der dybest set to muligheder. Enten kan man starte noget nyt fra bunden, hvilket mange nok foretrækker, hvis man går med en god ide, eller man har noget der er rimelig unikt.

Hvis man derimod “blot” har et ønske om eksempelvis at at have en webshop, der sælger et givent produkt, kan der ofte være fordele i at købe en virksomhed, der allerede er etableret, men som er til salg til en god pris. Der kan være mange grunde til at en person sælger sin virksomhed, og i mange tilfælde skyldes det, at det har taget mere tid, end vedkommende har, og de derfor er nødsaget til at sælge. Det hænger naturligvis også som regel sammen med, at omsætningen ikke er så høj, at det kan svare sig at have det kørende, man skal derfor være meget påpasselig med at lægge for meget i det, når nogen sælger en webshop med “højt salg og mange loyale kunder”.

Generelt er det en god ide at alliere sig med advokater, der hjælper med køb af virksomhed så vel som en revisor eller lignende, der kan gennemgå alle tingene.

En dårlig forretning kan stadig være en god handel

Selvom du måske ikke overtager nogen guldrandet forretning til en slik, så betyder det ikke nødvendigvis at det er en dårlig handel. Der er nemlig mange fordele ved at overtage en eksisterende webshop.

For det første er hele maskinen bygget, hvilket betyder, at du ikke skal til at bygge en hjemmeside og en webshop op fra bunden, hvilket sparer dig for en masse tid og arbejde. Desuden har hjemmesiden lidt historik, hvilket er rigtig godt i forhold til Google og søgemaskineoptimering.

Det er dog meget vigtigt at man tjekker omtaler på alt fra Facebook og Trustpilot til diverse fora og lignenden. Er der dårlige historier om den pågældende webshop, kan det nemlig hurtigt vise sig, at være en rigtig dårlig investering.