Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

De fleste danskere gennemgår et førstehjælpskursus en eller to gange i løbet af deres liv. Alle som i dag tager kørekort skal igennem et obligatorisk førstehjælpskursus, inden de kan få lov til at tage kørekortet. Selvom så mange gennemgår et sådant kursus, så er det de færreste som holder det ved lige, så de fortsat kan huske det. Det er dog ikke godt nok, da 10 danskere hver dag falder om med hjertestop, og deres chancer for at overleve bliver langt større, hvis de modtager førstehjælp imens ambulancen er på vej.

Alle kan redde liv

Folk som er ude for at se en som falder om med hjertestop har ofte den helt forkerte opfattelse, at det er bedre at vente på ambulancen uden at gøre noget. Selvom man måske ikke er så stærk i førstehjælp, så kender de fleste jo til hjertemassage og mund til mund. Man kan nemlig ikke gøre situationen værre end den er i forvejen. Mange som modtager hjertemassage ender ofte med bøjede eller brækkede ribben, men til gengæld er der større chance for, at de overlever.

Hjertestarter på arbejdspladsen

Langt de fleste danskere bruger omkring 37 timer om ugen på deres arbejdsplads. Når man er så længe på arbejdet, så er der en stor risiko for, at det er på arbejdet, at man bliver udsat for hjertestop. Det er derfor vigtigt, at alle ens kollegaer er i stand til at kunne hjælpe en. Ved hjertestop er den bedste metode til genoplivning en hjertestarter. De hænger i forskellige foreninger og på forskellige arbejdspladser. Hvis i har en hjertestarter på arbejdspladsen, vil i ikke kun kunne redde jeres ansatte men også folk i nærheden.

Årligt førstehjælpskursus på arbejdspladsen

For at kunne sikre at jeres ansatte altid er parate, er det nødvendigt, at i minimum afholder et førstehjælpskursus en gang om året. Her kan samtlige ansatte få genopfrisket rutinen, så de er klar til at kunne hjælpe i alle situationer. Find jeres førstehjælpskursus her.