Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

En af de ting der fylder rigtig meget i medierne i øjeblikket, hvis man ser bort fra George Floyd og Corona, er uden tvivl de indefrosne feriepenge. Det vides endnu ikke hvad der sker med dem, men der er meget der tyder på, at det kommer til at ske. I gennemsnit står hver dansker til at få 25.000 kroner udbetalt. Et beløb der vil varme de fleste privatøkonomier, da 50.000 ekstra for en husstand, for det fleste vil være mange penge.

Ideen er naturligvis ikke bare, at man vil give danskerne en gave, men at man vil sætte gang i økonomien. Det “værste” der kan ske, er således at alle familier får 50.000 kroner ekstra mellem hænderne og vælger ikke at bruge dem og i stedet opsparer dem. En anden dårlig disponering vil være, at man gemmer pengene til en rejse udenfor landets grænser, når vi igen må rejse.

Gode ting at bruge dine penge på

HVIS pengene ender med at blive udbetalt, og du pludselig har en sum penge, du ikke havde regnet med, og du gerne vil bruge dem på den samfundsmæssige korrekte måde, så er der her nogle gode råd.

Få lavet de ting du har udskudt.

Det kan være du længe gerne har ville haft malet stuen, men ikke lige har kunne finde pengene til en maler. Det kan også være, du har et tag der kunne trænge til at blive renset, eller nogle løse fliser. Udover at du kan bruge dine “gratis” penge til det, får du stadig også håndværkerfradrag for dette.

Tag ud og spise

Den danske restaurationsbranche har været hårdt presset de sidste tre måneder. Støt dem ved at bruge nogle af dine penge på café og restaurantbesøg. Det er noget af det der er med til at sætte gang i hjulene.

Køb noget lækker til dig selv

Generelt handler det i høj grad om at man kan være god ved sig selv, uden at have dårlig samvittighed. Brug pengene, men brug dem i Danmark. De kommer ikke landet til gode ved at du køber ting på Amazon eller lignende. Shop så dansk og lokalt som muligt.