Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

En byggeplads er ikke altid noget, der er. Ofte er det noget, der skabes, fordi der er behov for at bygge et sted. Det betyder også, at alt udstyr skal transporteres derhen, hvor byggeriet skal foregå. Det er derfor en fordel at kigge efter noget transporterbart udstyr, som stadig er i god kvalitet.

Hegnet skal være mobilt

Hegnet skal naturligvis være mobilt, dvs. at det er flytbart. Et mobilt byggepladshegn er ikke blot en fordel, når I skal transportere hegnet hen til byggepladsen. Det er også hensigtsmæssigt, hvis I skal flytte det undervejs i byggeriet. Det er nemlig sådan, at et byggeri ofte udvider sig, og der er ingen grund til at spærre mere plads af ad gangen, end man har behov for. Under et byggeri kan man nemlig sjældent – hvis ikke aldrig – undgå at forstyrre nogen. Det er derfor også af hensyn til de, der bor omkring byggepladsen, at et mobilt hegn bliver en fordel.

Mobile hegn kan både lejes og købes – om I skal erhverve jer et, kommer helt an på, hvor ofte det skal anvendes. Hvis I ofte benytter jer af byggepladshegn, vil det ofte være billigere at investere i et. Mange oplever, at de har tjent pengene ind på nogle få måneder, hvis hegnet ofte bruges.

Hegnet skal passe til formålet

Der er forskellige slags mobile hegn med forskellige typer af tilbehør, som kan medkøbes. Når I kigger efter et hegn til byggepladsen, så overvej, hvilket formål hegnet skal bruges til. Der er fx forskel på, hvor stort et fokus der er på sikkerhed. Skal hegnet blot symbolisere, at der er adgang forbudt, eller skal det låses helt af?

Man kan købe forskelligt tilbehør, alt efter hvor sikker en opsætning man har behov for. Man kan fx supplere sit byggepladshegn med betonklodser, klammer eller skråstiver. Derudover kan man tilkøbe forskellige former for adgangslåse, som sikrer en endnu mere sikker opsætning. Det kan være alt lige fra en lille lås til en stor skydeport eller svæveport – hvis det fx er et længere projekt.