Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Trappekonflikt?

Hvis du bor i en opgang, så har du muligvis oplevet konflikter vedrørende trappen. Ja, det lyder lidt fjollet, men det er faktisk noget, der ofte leder til konflikt. Det gør det sikkert, fordi trappen er beboernes fælles eje og noget, de er blevet enige om, hvordan skal ejes.

Må man fx gerne stille sko ude foran ens dør? Er et nødvendigt at oplyse med navn på døren? Og den helt store konfliktskaber: rengøring! For hvordan administrerer man rengøring på en trappeopgang i København, når ingen taler til hinanden?

Det kan være, at I allerede har prøvet lidt af hvert. Måske I har prøvet at have rengøringstjansen på skift, men ikke har haft succes med det. For der er altid én, der ikke gør ordentlig rent. Det ender ofte med, at man går og er irriteret over, når det så er dén person, der har rengøringstjansen.

Så er der også den, der indtager “mor”-rollen og konstant gør rent efter de andre. Kort sagt: Der er altid nogle, der gider være med til fællesinitiativet og nogle, der ikke vil.

Få hjælp udefra

Men har du tænkt over, at den perfekte løsning måske er, at ingen af jer skal gøre rent? Og nej, bare rolig, det er ikke fordi, jeg vil foreslå, at skidtet bare skal flyde nu.

Men i stedet for, at I ender med at rive hovederne af hinanden pga. dårlig indstilling til rengøring, så kan I overveje professionel rengøring. Prøv fx en trappevask fra SyRen, som har god erfaring inden for området. De kører rundt på hele Sjælland og gør trapper rent – og de kommer gerne forbi dig også.

Man kan desuden bestille dem døgnet rundt, så de kommer om natten, hvor de forstyrrer mindst muligt. Derudover er de enormt hurtige og bruger kun miljørigtige rengøringsmidler, så den grønne omtanke også er med undervejs!

Det kan være, at det virker voldsomt at betale sig ud af konflikt. Men i langt de fleste tilfælde, er det det værd. Og så bliver jeres rengøring desuden udført af professionelle, hvilket betyder, at det også bliver gjort bedre!