Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er ingen tvivl om, at der kan være svært at have sympati for visse typer af forbrydere. Ikke desto mindre så ændrer det naturligvis ikke, at alle er beskyttet af retsplejeloven, om de er kriminelle eller ej. Dem der er til at beskytte dem og sørger for at denne retpleje nu også bliver overholdt, er forsvarsadvokater.

Det er sket før, men nu er der igen en af dem, der råber råber vagt i gevær. Mette Grith Stage, der er en af landets absolut førende forsvarsadvokater, er blandt dem der tager sager, hvor de tiltalte ikke nødvendigvis har offentlighedens sympati. Hun mener, at der kører en hetz mod forsvarsadvokater. Det er da heller ikke så svært at forstå, at lige netop Mette Grith Stage har den holdning. Det fik eksempelvis stor bevågenhed, da hun sammen med en kollega blev tvunget til at tage sin BH af i forbindelse med et fængselsbesøg, noget der bestemt ikke er kutyme.

Ikke første gang

Det er langt fra første gang, at der er anklager fra forsvarsadvokater omkring dette. Tilbage i 2009 lagde Landsforeningen KRIM sag an mod Nordjyllands Politi og statsadvokaturen, i en sag hvor forsvarsadvokaten Michael Juul Eriksen havde fået krænket sine rettigheder.

Indtil videre er det ikke udmundet sig i en i denne omgang, men Mette Grith Stage er dog netop blevet frifundet for en anklage om bevidst at have gjort et netværk tilgængeligt for indsatte i et fængsel. En sag der blev afvist, og altså har været med til at blusse op for debatten om hvorvidt der en hetz mod forsvarsadvokater.

Vi lever i et land hvor alle har ret til et forsvar, og derfor bør dem der er ansat til at forsvarer naturligvis ikke udsættes for en hetz.