Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

På arbejdspladsens kampplads kæmper kollegaerne hårdt hver dag for at nå deadlines, mål og kvalitet. Men nogle gange bliver kamppladsen også mental blodig, og der kan opstå problemer, hvor det kræver en nedtoning af tempoet, og at man i stedet sætter sig ned og snakker om tingene. I sådanne tilfælde kræver det gode kommunikative egenskaber til stede, for at opnå de ønskede resultater, hvor man kan nå frem til en brugbar situation. Her kan mediation gøre underværker. Mediation udføres af en mediator, som bruger kommunikative teknikker til at skabe et scenarie, hvor der opstår en konstruktiv samtale.

Hvor kan mediation bruges i firmaet?

Disse mediator-ledede, konstruktive samtaler kan være brugbare i flere situationer i firmaet. Oftest kan problemer, kriser og skænderier løses via samtaler og kommunikation parterne imellem. Her er en række øjeblikke, hvor mediatoren kommer til gode:

  • Hvis der opstår skænderier eller direkte dårlig stemning blandt kollegaer pga. et givent problem, som man er dybt uenige om el.lign. Her kan mediatoren opstille en samtale mellem kollegaerne, så alle får deres synspunkt luftet, og hvor alle får hørt de andres. Derefter sørger mediatoren for at der findes en løsning, som alle indblandede kan sige god for.
  • Der kan nogle gange opstå problemer ved lønforhandlinger. Det kan være arbejdsgiveren og arbejderen snakker forbi hinanden eller er direkte uenige. Mediatoren kan varetage begges interesser og hjælpe med at finde et kompromis. Hvis du som arbejdsgiver gerne vil have din ansatte til at føle sig respekteret under lønforhandlingerne, er mediatoren også et godt tegn på dette.
  • Samtaler mellem firmaer. Hvis du skal repræsentere dit firma i en samtale med et andet firma, kan en mediator være behjælpelig med at sørge for, at du får fremsat dine ønsker forståeligt. Mediatoren får kommunikeret dine tanker og ønsker på en optimal måde, så det modsatte firma nemt forstår og godtager det.