Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der findes mange hjemmesider derude, som ikke indeholder meget tekst. Det er hjemmesider, som primært viser billeder. Det kan for eksempel være hjemmesider for håndværkere, som primært beskæftiger sig med at lægge billeder ud af tidligere opgaver – og det er heller ikke en dårlig ting. Men det er altså meget vigtigt ikke at undervurdere styrken i tekst på en hjemmeside. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor det er vigtigt at prioritere teksten på hjemmesiden frem for kun billeder og videoer.

Hvis du gerne vil opnå gode placeringer i søgemaskinen, så er det essentielt, at du har tekst på din hjemmeside. Google er nemlig en maskine, som kun forstår tekst.

Billeder er gode, men Google forstår ikke selve billedet. Det er derfor begrænset, hvilken værdi en masse billeder kan give i sig selv. Selvfølgelig giver billeder værdi for de besøgende, da de selvfølgelig er interesseret i at se, hvad du tilbyder, så derfor er det vigtigt at have billeder med, men Google forstår ikke billeder. Du kan dog gøre det muligt for Google at forstå, hvad dit billede består af, ved at give det en billedtekst. Det er billedet i tekstversion, som Google så kan læse.

Videoer er selvfølgelig også gode – både på hjemmeside og på de sociale medier. De giver nemlig god mulighed for at forklare specielt komplekse koncepter, og de tilbyder også en unik mulighed, når man sælger serviceydelser. De er dog ikke det bedste i forhold til at opnå gode placeringer. Videoer fylder nemlig meget, hvilket kan have indflydelse på indlæsningshastigheden. Google forstår dog heller ikke indholdet i en video – heller ikke hvis du lægger undertekster indover. Hvis du vil have videoer med, så skal du derfor sørge for at den ikke står for sig selv – fordi så har siden ingen værdi for Google. Du skal huske at skrive tekst til videoen.

Du gør Google glad ved at skrive gode, originale og relevante tekster. Ifølge Googles retningslinjer skal alle sider, der skal skaffe besøgende ind på siden, have mindst 300 ord, og disse skal være relevante for de besøgende. Hvis du har brug for hjælp, så kan du få hjælp til professionel tekst til din hjemmeside her.