Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er naturligvis ingen tvivl om, at Corona virussen har vendt op og ned på mange millioner menneskers liv. Selvom det ikke handler om liv eller død, så er en af de ting der fylder meget for mange, hvad det kommer til at betyde for sommerferien. Der står allerede lysende klat, at der ikke bliver noget EM og der kommer ikke til  være nogen festivaler. Så disse er udelukket.

Et andet af andre helt store spørgsmål er, om man kommer til at rejse til udlandet. Dette er endnu uvist, men der er en meget stor sandsynlighed for, at det i hvert fald vil blive frarådet. Det betyder også, at der med stor sandsynlighed kommer til at betyde, at mange kommer til at tilbringe deres sommerferie i Danmark, og at mange af disse vil tage i sommerhus.

Det har givet travlhed hos dem der udlejer sommerhuse rundt om i Danmark. Dermed skulle man måske også tro, at sommerhusejerne havde lidt god grund til at at have lidt at smile over, i en tid, hvor det kan være svært at finde de store smil frem.

Tyskerne bliver hjemme

Det er dog ikke helt tilfældet, for der er meget der tyder på, at tyskerne ikke kommer til at strømme ind over de danske grænser, som de plejer i sommermånederne. Indtil videre er det frarådet at de rejser ud af Tyskland indtil midten af juni (ligesom de naturligvis ikke ville blive lukket ind på nuværende tidspunkt pga indrejseforbud).

Der er mange der forventer, at denne udrejsevejledning vil kunne blive forlænget. Det betyder også, at der er rigtig mange tyskere, der er begyndt at afbestille deres sommerhuse og rejser til Danmark. Det er især på den jyske vestkyst, at tyskerne er meget hyppige gæster, og står for en meget stor del af de lejede luksussommerhuse.

Hårdt nu – men mulighed for opblomstring

Det betyder med andre ord, at der er rigtig mange sommerhusejere (der udlejer), som har det hårdt lige nu med udsigten til færre tyske turister, samtidig med at deres bestillinger bliver aflyst. Som nævnt tidligere i dette indlæg, så er der dog en rigtig god sandsynlighed for, at rigtig mange danskere vil kigge inden for landets grænser. Så de sommerhuse, der er blevet afbestilt af tyskere, kan blive fyldt igen af danskere. Hvis vi bruger vores penge her i landet, i stedet for at flytte dem uden for grænserne, vil det samtidig gavne den danske økonomi.

Så selvom det ser skidt ud lige nu, kan det stadig blive godt.