Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Colas der en af landets største producenter inden for asfalt og lignende, og udover det, er det også et godt sted at arbejde. Colas har nemlig for fjerde gang på 9 år, har de vundet den vandrepokal som Asfaltindustriens brancheorganisation og 3F overrækker i DM i arbejdsmiljø. Pokalen gives til den asfaltentreprenør, der har færrest ulykker. Colas har tidligere også pokalen i 2011, 2013, 2014 og nu igen i år.

Arbejdsulykker skal naturligvis undgås i så vid udstrækning det overhovedet kan gøres. I branchen arbejdes der med et mål, der hedder at der skal være under 202 arbejdsulykker pr. 1 million arbejdstimer. Colas er ikke blot under dette, de er langt under. De registrerede nemlig blot lidt over 6 arbejdsulykker pr 1 million arbejdstimer.

Colas.dk kan man læse at arbejdsmiljøchefen Niels Kirstein, naturligvis er stolt over, at have fået titlen igen og udtaler følgende: “Vi er glade for, at vandrepokalen igen er kommet hjem til Colas. Den er jo et synligt bevis på, at det nytter at have fokus på det der er farligt, når vi arbejder. Og jeg vil gerne rose alle Colas’ medarbejdere. Det kræver en stor fælles indsats at forbedre arbejdsmiljøet, og jeg håber, at alle vil fortsætte det gode arbejde”,

Det kan være at du kan huske at Asfaltindustriens brancheorganisation sammen med 3F tilbage i 2018 og 2019 rullede kampagnen “Pas på min far” ud, det skulle stille fokus på, at man som bilist skal passe på de asfaltarbejdere, der står ved vejen og arbejder, hvor bilerne suser forbi.

Hvis du skulle have glemt den kampagne, som naturligvis stadig er aktuel, ikke mindst i takt med, at mange af os skal ud på de danske motorveje til sommer, så kan du se lidt mere om den her.