Blog

opfriskning

Trænger din virksomhed til en opfriskning?

Alle kender det, når man har set på de samme møbler i årevis, så begynder de så småt at blive kedelige og grå at kigge på, og det er lige meget om det er der hjemme, eller på arbejdspladsen – det kan tydeligt mærkes.

Her får du nogle forslag til hvordan du uden det store arbejde, kan lave markante forbedringer i virksomhedens atmosfære.

 

Behagelig designer stole

Har din virksomhed et venteværelse, eller vil du bare gerne have en pause stol på kontoret, uanset hvad, så giver det et flot udtryk, og et pænt look, at virksomheden lige har et designermøbel stående – og så frisker det lidt op. Et møbel der står og ser godt ud, giver bare en god fornemmelse i sindet.

 

Lamper

Hvis der er noget som er vigtig i et kontormiljø, så er det masser af lys. I sær i denne mørke tid, kræver det en del ekstra lys på kontoret, hvis humøret skal holdes oppe. Er det ved at være længe siden sidst, eller kan de nuværende pærer bare ikke lyse rummene op? Så er det nye lamper der skal til. Det er måske den opfriskning som giver den største forskel, når det er lavet. Får du rettet op på lys niveauet, så vil det gavne medarbejdernes effektivitet markant, og du vil møde flere smil på gangen.

 

Lav en hyggekrog

Dine medarbejdere har i løbet af dagen brug for et break i 15 min. Men det hjælper ikke noget hvis alligevel sidder på deres faste plads. Lav derfor en lille hyggekrog, med et par små søde Mater borde, og lidt dekoration. Så kan dine medarbejdere lige få drøftet 2-3 ting sammen over en kop kaffe, inden de går i gang med arbejdet igen.

 

Trænger din virksomhed til en opfriskning rundt omkring, så kan du købe alle de nævnte forslag lige her.

Read more
cykelparkering

Få styr på cykelparkeringen

Skuer du tit over på det uoverskuelige hav af cykler som er stillet i en stor klump, ude foran din virksomhed – og er din cykel måske en af dem? Hvis din virksomhed også kender til dette problem, som kan tage sin tid at få ryddet op i, hver gang det er fyr aften, så læs videre her, og find ud af hvilke alternativer der er for at løse problemet med jeres cykelpakering.

Cykelstativer

For at få styr på cyklerne, og få dem stillet på en pæn række, er du nødt til at sætte nogle hentydninger op, for at dine medarbejdere er med på hvor du vil have deres cykler stående. Så det første forslag er at du investerer i en helt simpel løsning, så som et cykelstativ. Du kan købe cykelstativer med helt op til seks parkeringer per stativ. Man kan derfor hurtigt få bugt med cykelproblemet, da du kan lave flere pladser med kun et enkelt objekt.

Cykelstandere

Cykelstandere fungerer lige som cykelstativet, med indeholder kun én parkering per objekt. Dette giver også noget mere frihed da man selv afgøre hvor mange parkeringsstandere som man vil have på arbejdspladsen. Et cykelstativ er også mere elegant af udseende, og man kan placere dem lige som man vil. Så ønsker man at sine standere står i en bestemt form, som kan man gøre det.

Cykeloverdækninger

Tænker du mere, at du gerne vil beskytte dine medarbejderes cykler i mod vind og vejr, så er der selvfølgelig også råd for dette. Det er nemlig også muligt at opstille diverse cykeloverdækninger, som er med til at beskytte cyklerne i mod dårligt vejr. Du er dermed også med til at sikre cyklernes levetid, og du spare dermed dine medarbejdere for en masse sure penge på cykel reparationer osv.

Her er så lidt alternativer, som du kan stå og overveje, næste gang du ser eller selv kæmper med at få din cykel fri. Vil du gerne se mere om de muligheder som du har, så tag et kig her.

Read more
Feriehus i toscana

Tag på Teambuildingferie i udlandet

At tage en hel dag væk fra kontoret for dig selv og dit personale kan virke utænkeligt. Omkostningerne og den tabte arbejdstid kan virke som en stor udgift.

Men i virkeligheden er teambuilding, noget du ikke kan undvære. Det er en vigtig del af ethvert firma! Tænk på det som en investering. Et hold, der ikke fungerer godt sammen, eller som ikke er involveret i deres arbejde, kan koste dig forretning.

Hvis du investerer tid og penge i teambuidlingbegivenheder og aktiviteter skabes der relationer og det kan føre til en mere åben og samarbejdskultur.

 

Teambuidlingaktiviteter har måske lidt e dårligt ry. Folk er trætte af at sidde i et konferencelokale, elle lege akavede icebreaker-lege eller måske bliver tvunget til at lave den klassiske tillids-falde-øvelse med deres medarbejdere. Men sådan behøver det ikke at være

 

Rejs, arbejd og lær hinanden at kende.

En god måde at få det bedste fra to verdner – arbejde og teambuilding – er ved at tage dine medarbejder med på en rejse til udlandet. Find et lækkert sted, hvor der både er plads til arbejde og socialliv. Det kan være et hotel eller et stort hus, hvor der er gode store fælleslokaler eller udendørsområder hvor i kan siddet i godt vejr. f.eks. Kan du i Toscana finde lækre ferieboliger som I kan have uforstyrret for jer selv. Om dagen kan I så i fællesskab arbejde og udvikle ideer, strategier og andet i fællesskab og om eftermiddagen eller aftenen, kan i så hold fri og lære hinanden bedre at kende.

 

Byg broer på tværs af afdelinger

Teambygning i udlandet tillader medarbejdere fra forskellige områder af virksomheden at lære hinanden at kende på en hent særlig uformel møde.Folk kan interagere med kollegaer, som de normalt ikke møder, når I er sammen på et fælles feriested. Det har komme overraskende  gode ideer frem når en fra regnskab snakker med dem fra rengøringsafdelingen over en kop rødvin.

 

Forbedrer moral og engagement

Teambuidlingaktiviteter gør det muligt for medarbejderne at have det sjovt. I stedet for at sidde fast bag en computer hele dagen, har de nu mulighed for at lære en ny færdighed, lave  sport eller udforske et nyt sted. Når en virksomhed opmuntrer til en sjov aktivitet, er medarbejderne mere tilbøjelige til at sige ja. Teambuidlingaktiviteter bringer alle sammen og kan gøre selv den mest ensomme medarbejder føles som en del af et hold.

Read more
Fest

En fantastisk julefrokost for firmaet

Arranger en fantastisk firmajulefrokost

En julefrokost til firmaet kræver en god del arbejde og viden inde for feltet. Problematikken er typisk at der ikke er nogle i firmaet, som har den store erfaring og viden i at arrangere arrangementer for firmaer og større forsamlinger. Dette kan godt være lidt op ad bakke for firmaet, hvis den gerne vil have en fantastisk aften. Der er jo ikke så meget ved at holde en fest, hvis ikke den er god. Derfor må firmaer, som ikke har kompetencerne til at arrangere en firmajulefrokost hente dem andre steder fra.

Et godt sted at starte

Men hvor skal man finde dem og hvor henne skal man begynde med at lede? I kan starte med at læse på denne side, der kommer mange gode råd til, hvordan I kommer godt i gang. Der kan på siden også finde et eventbureau, som kan hjælpe jer. I kan læse om hvad bureauet kan tilbyde og hvorfor dette kunne være en rigtig god mulighed for at få arrangeret en fantastisk firmajulefrokost. Typisk vil man sige at der bare skal en masse øl og snaps til en god julefrokost. Men det er ikke kun alkoholen, som gør julefrokosten god, der skal også en god oplevelse til. Dette kunne være underholdning i form af en koncert, komik eller andet.

For at arrangere den mest fantastiske firmajulefrokost, må der ikke mangle noget. Det er bedst når alle bare kan læne sig tilbage og bare nyde festen, uden at skulle tænke på noget andet. Når det er andre som arrangerer julefrokosten, er der ingen af de ansatte i virksomheden, som ville kunne blive beskyldt for at det ikke helt spiller. Men når man hyre andre til at arrangere festen for sig, vil det næsten med sikkerhed blive en fantastisk oplevelse for alle. Denne oplevelse vil der kunne blive snakket om i tiden efter.

Read more

De 3 gode grunde til at holde aftenmøder

Møder

Her i landet er vi kendt for at holde en masse møder, men disse foregår typisk om dagen. Det typiske møde foregår om dagen i et mødelokale i virksomheden. Dette er fordi at vi alle sammen, er til stede på dette tidspunkt og vi er alle sammen ved arbejdspladsen. Derfor er de fleste møder om dagen og på arbejdspladsen. Men det er der ikke noget nyt i. Der er mange som synes at disse møder er kedelige. Men hvis du gerne vil spyce mødet, med kunden, lidt op, så kan du vælge at holde det om aftenen, hvis det kan lade sig gøre.

De 3 gode grunde til at holde et aftenmøde på et hotel er:

  • Mulighed for lækker mad
  • Det er mere afslappede omgivelser
  • Mødet skaber en relation

Aftenmøder skaber en anden dynamik

Om aftenen er der mulighed for at holde mødet et mere spændene sted en på arbejdspladsen. F.eks. kan det holdes på et hotel, hvor der kan serveres mad og drikke samtidig med. Så er der også fokus på noget mere menneskeligt. Dette aspekt er vigtigere end man tror, det kan betyde om aftalen bliver landet eller ej. Til mødet kan man udover at holde møde også nyde den lækre mad, som der kommer på bordet. Snakken kan så blive lidt mere afslappet og begge parter, kan lære hinanden bedre at kende. Dermed bliver der skabt en helt anden dynamik til mødet end hvad der ellers ville have været.

Der vil herefter være en større tilbøjelighed til, at der vil blive landet en aftale eller startet en forhandling. Et aftenmøde kan gøre at parterne får en oplevelse med i bagagen, som de begge husker. De får begge dermed noget at relater til og en oplevelse, som de kan snakke om efter mødet. Dette vil uden tvivl få en god effekt senere i forløbet.

Read more

Har du en jubilar på jobbet

Hvis der er noget som er rigtig stort for en medarbejder i en virksomhed, så er det dagen hvor den pågældende person har jubilæum. Et jubilæum er en rigtig stor milepæl for en medarbejder i deres drømme virksomhed, og det er selvfølgelig en dag som der skal fejres.

Arbejdsgiverens rolle er vigtig her

Det er her din rolle som arbejdsgiver er vigtig. Du skal støtte op om dette jubilæum 100% og fejre denne medarbejder med maner. Dagene eller ugerne op til dette jubilæum skal du derfor sørge for at arranger en reception, hvor du og hele virksomheden kan fejre jubilaren. Husk at indblande dine andre med arbejdere, og få lidt hjælp. Jo mere hjælp du får, desto større kan det blive.

På jubilæumsdagen

Når jubilæumsdagen er kommet, så sørg for at den pågældende medarbejder møder lidt senere ind, end de andre. Han/hun kan lige få lov til at fejre denne dag med familien til morgenmaden. Inden han/hun kommer skal du og resten af virksomheden så have pyntet hele virksomheden op.

Hele virksomheden skal pyntes op med heliumballoner, flag og konfetti m.m. det er kun fantasien der sætter grænser – og den kan kun få for lidt med udsmykningen.

Når jubilaren så ankommer på arbejdspladsen, så står i alle sammen klar til at tage imod ham, med det største surprise udråb, samt jeres flotte udsmykning.

Vis at virksomheden er sammen om denne dag

Ved at arrangere sådan en dag for din jubilar, viser du og resten af virksomheden at i har været glade for den pågældende medarbejder, og at personen har skabt rigtig stor værdi for virksomheden i alle sine arbejdsår – og at virksomheden gerne vil give noget tilbage, i form af denne reception.

Husk også at invitere medarbejderens familie, så de også kan komme og fejre den helt store dag, sammen med jer.

Read more
Program

Brug mindre tid på at fakturere

Det er svært selv at holde styr på tiden

Noget som mindre virksomheder bruger meget tid på, er at fakturere. De skal først udforme en faktura, så bruge tid på at udfylde den med de rigtige opgaver og de rette beløb. Dette kræver at man ved, hvor langtid man har brugt på hver opgave, for hver kunde. Dette kan være svært at holde styr på selv. Det kræver at man manuelt har noteret sig, hvor meget tid der er brugt. Dette er ikke let hvis man har mange kunder, som man skal holde styr på. Det er omfattende og meget tidskrævende, men det skal gøres, for at få kunderne til at betale for ydelserne.

Brug et program til at registrere tiden

Hvis du også er træt af at du bruger meget tid på at lave fakturaer og få den sendt afsted, så kan du gøre dig selv en tjeneste ved at benytte et program kaldet Easybill. Med dette program kan du let få registreret tiden, som du bruger på de forskellige opgaver til de forskellige kunder. Når du har registreret kunderne, vil du kunne tilknytte opgaven du arbejder med, til den enkelte kunde og samtidig registrere tiden, som du har brugt. Det hele vil så ligge inde systemet, så det bliver let at lave en faktura ud fra den enkelte kunde. Derudover kan du gå ud fra en fakturaskabelon, som er indstillet i systemet. Så skal du ikke til at bygge en op fra bunden.

Stor fordel med et system

Med et system til din fakturering, spare du tid, som du kan bruge på at løse endnu flere opgaver for kunderne. Det vil øge din effektivitet og gøre at du få et endnu større overblik over opgaver og kunder. Dette kan være en stor fordel, når fakturaen skal laves. Du undgår også misforståelser mellem dig og en kollega om hvor meget tid, der er blevet brugt på en bestemt kunde, end hvis i ikke brugte et system til at registrer tidsforbruget.

Read more
Kasser

Hvis din virksomhed mangler plads

Få mere plads

Virksomheder kan godt have behov for lidt opbevaringsplads, især hvis det er en mindre virksomhed eller en virksomhed, som har med udstillingerne at gøre. Det er ikke altid at virksomheder har plads til de ting, som de ejer. Der kan være mange årsager til dette, men hvis virksomheden ikke har mulighed for at skaffe sig af med dem, så kan de leje et opbevaringsrum på et lagerhotel i Århus eller Odense.  Det kan være en fordel, hvis tingene ikke skal bruges hele tiden, men kun engang i mellem, hvis der er pladsmangel. Det kan også være at virksomheden råder over noget grej til firmafest eller anden aktivitet, som de kun bruger et pa gange om året.

Lej et opbevaringsrum

Med et opbevaringsrum kan virksomheden spare på pladsen, så den kan blive brugt til noget mere fornuftigt. Så undgår I også at skulle investere i en større bygning, som uden tvivl vil blive dyre for jer. Hvis det kun er nødvendigt at lege et rum i et par måneder, så betaler man kun få de dage, hvor man har brug for selve rummet. Dvs. at det er lige meget om, man opsiger aftalen midt på måneden, så betaler du kun få den periode og ikke får resten af måneden. Mange mindre virksomheder har gavn af at leje et rum til opbevaring. De råder som regel ikke over en større bygning, som kan have alle deres ting. Dette er problematisk hvis virksomheden selvfølgelig mangler plads.

Sikkerhed

Disse udlejningsrum er typisk også sikret godt, hvis der skulle være genstande af høj værdi i rummet. Der sikkerhedsovervågning og alarm for at sikre at rummene ikke bliver brudt ind i. Det er selvfølgelig vigtigt at virksomhedens ejendele er godt beskyttet også selvom de ikke står i virksomheden. Så kan I være sikre på at jeres ejendel bliver beskyttet godt.

Read more
køleskab

Derfor skal du have et køleskab i din virksomhed

Køleskab er et vigtigt element

Et køleskab er en hvidevare man ikke må undvære når man har en virksomhed der har medarbejdere i dagligdagen. Lige meget om det er på et kontor eller i en skurvogn. Skal dine medarbejdere have deres egen mad med, er det vigtigt at de kan lægge deres mad i på køl, så deres mad ikke bliver dårlig, til de skal have den. På den front har du det fulde ansvar for dine medarbejders sundhed, og er med til at holde dem raske, ved at holde deres mad frisk.

Det er dog ikke nok, bare at have et køleskab stående bare for at have det. Du har også et ansvar for at holde det vedlige, og sørge for at det virker ordentligt. Hvis det er i dårlig stand, og er utæt så kulden ikke holder sig inde i køleskabet, er det heller ikke godt for de kølevare som ligger i det. Begynder dit køleskab at få gener, er det altså på tide at skifte det, så dine medarbejdere altid kan få kølet deres mad ned.

Rengøring af dit køleskab er også rigtig vigtigt for at holde hygiejnen i top. Er dit køleskab møg beskidt kan det køle nok så godt, men dine medarbejdere vil ikke have lyst til at anvende det, og så kan deres mad heller ikke holdes koldt. Sørg derfor altid for at få rengjort dit køleskab, så dine medarbejdere med ro i sindet, kan stille deres mad der ind, og stadig synes at den er lækker når de spiser den.

Lidt til overskudsvirksomheden

Har du en virksomhed med overskud til tilbyde dine ansatte fri drikkelse i form af vand, sodavand, eller noget helt tredje, så vil det også være ret så essentielt at virksomheden har et køleskab stående, så du altid kan tilbyde kolde forfriskninger.

Read more
julefrokost

Sådan arrangerer du en hyggelig julefrokost

Har du bestemt dig for at holde jeres kommende julefrokost i virksomhedens egne lokaler, så har du taget det helt rigtige valg. Det er nu sjovest at kunne være i kendte omgivelser, hvor man i dagligdagen kan relatere tilbage til bestemte rum eller objekter, med noget sjovt som er foregået der, bl.a. til årets julefrokost. Her får du lige nogle tips med på vejen, så du kan arrangere den bedste julefrokost, og samtidig spare en masse tid.

Bestil mad udefra

De færreste virksomheder, har et køkken som kan rumme den store mængde mad som der skal tilberedes og anrettes på dagen.

Du bør derfor bestille mad ud af huset, så den er klar til servering når den kommer frem. Du spare en masse tid, da du hverken skal handle ind eller stå i køkkenet. Du kan altså som arrangør, koncentrere dig om helt andre ting, som du gerne vil have på plads til den store aften. Og hvis du ikke selv er den store mester i et køkken, så vil det også blive bedre modtaget, at maden er blevet lavet af professionelle kokke. Så er der mindre der kan gå galt.

Skaf drinkdispensere

Når du har streget tiden på maden, kan du sætte fokusset på det andet element til julefrokosten – nemlig drinks. Du bør anskaffe 2-3 drinksdispensere, som hele tiden kan stå klar til at blive tappet. Én dispenser rummer gerne 8L, og du kan derfor holde gang i væske indtaget meget længe, inden en evt. opfyldning. Du og dine medarbejdere slipper derfor for at lave drinks hele tiden, og kan bruge jeres tid på noget der er meget sjovere.

Du kan altså med disse tips, spare dig selv for en masse tid på forberedelsen af jeres næste julefrokoster, og dermed nå at forberede mange flere ekstra goder.

God fest, og glædelig jul når vi kommer der til.

Read more