Blog

Har du brug for mere plads på dit lager?

Når du har en virksomhed, hvor du sælger en eller anden form for fysiske produkter, har du brug for et lager. I starten af en virksomhedsopstart vil du typisk ikke have brug for vildt meget plads, men i takt med, at din virksomhed udvikler sig, vil du få brug for at udvide dit lager. Her kan du blive klogere på, hvilke muligheder du har, når du har brug for mere plads på dit lager.

Udvid dit lager med en mezzanin

Hvis du i forvejen har et forholdsvis stort lokale, men du stadigvæk mangler en del plads, kan du udvide dit lager med en mezzanin. Det vil sige, at du får en lille ekstra etage, hvor du f.eks. kan have plukvarer. Når du bygger en mezzanin, kan du udnytte pladsen på dit lager langt bedre. Der kan nemlig sagtens være noget plads oppe i højden, som du slet ikke får brug nu.

Hvis du vil bygge en mezzanin, kan du få brug for en lift eller et stillads. Det kan brunsgaard.as hjælpe dig med, da de bl.a. tilbyder liftudlejning.

Lej en container i højsæsoner

Det er ikke sikkert, at du har brug for mere plads på dit lager året rundt. Hvis du sælger nogle produkter, som er meget sæsonbetonet, kan du i stedet leje en container til dine produkter i de perioder. På den måde vil du nemlig spare nogle penge og noget besvær sammenlignet med, hvis du gik ud og købte et større lager.

Indret dit lager på ny

Hvis du blot har en smule pladsmangel, kan det nogle gange hjælpe at overveje en helt ny indretning på dit lager. Du kan få mange forskellige reoler og møbler til dit lager, så måske du slet ikke har de mest optimale og ideelle løsninger lige nu.

Read more

De store industrier hjælper os ud af krisen

Hvor stor regningen for denne økonomiske krise, som er opstået på grund af coronakrisen bliver, er det kun tiden der kan vise. Vi ved det bliver dyrt, da regeringen har gjort rigtig meget for at hjælpe de danske virksomheder. Under finanskrisen i 2009 var det noget helt andet. Den gang var det primært boligmarkedet og byggeriet der led hårdt på grund af krisen. Det var primært bankerne, der skulle have hjælp af staten.

Krisen rammer denne gang meget bredere, og der er mange flere brancher der er ramt, og statens betalinger bliver langt langt større. Der er også flere der har mistet arbejdet denne gang, og det vides ikke hvor mange af disse, der går ud til et arbejde igen i de kommende måneder.

Der er dog samtidig den helt store forskel denne gang, at de store industrier ikke er ramt på samme måde. Byggeriet er ikke gået i stå, og der bliver stadig bygget både typehuse og lejligheder. Dagligvarebutikkerne kører på fuld knald og medicinal branchen der omsætter for svimlende mange milliarder er heller ikke som udgangspunkt ramt.

Anderledes end finanskrisen

Dette er nogle af grundnene til at mange vismænd spår, at selvom den økonomiske krise vi har gang i, kan blive væsentlig hårdere end finanskrisen for lidt mere end 10 år siden, så bliver den ikke så lang. At de helt store industrier ikke er dem, der er med udsatte betyder nemlig, at disse kan være med til at trække os hurtigere op, end det var tilfældet med sidste krise.

I sidste ende kommer det dog stadig an på, hvor hurtigt verden kommer helt ovenpå igen, og ikke mindst hvordan vi som forbrugere kommer til at agere fremover. For at der skal komme gang i økonomien, skal der nemlig også bruges, for at der populært sagt kommer gang i hjulene igen.

Read more

Gør livet på landbruget nemmere med en minilæsser

Gør livet på landbruget nemmere med en minilæsser

Hvis du er en landmand, der driver et stort, konventionelt landbrug, så er vores gæt, at du allerede har en minilæsser.

Hvis du derimod er ejer af et mindre landbrug, så er det mindre sandsynligt, at du har en minilæsser stående.

Pas på kroppen

Den effektive landmand (særligt i de mindre landbrug) er hver dag udsat for fysisk hårdt arbejde. Desværre er der nok mange landmænd fra den gamle skole, der ikke har den store interesse i at tage vare på deres kroppe. Det er en skam, for vi skal jo helst have vores kroppe hele livet – og helst funktionelle.

En minilæsser kan hjælpe med alle de løfteopgaver på gården, der er hårde for kroppen at udføre. Det er særligt vigtigt i de erhverv, hvor man laver den samme arbejdsopgave hver dag. For den samme arbejdsopgave betyder den samme bevægelse – hver dag. Og er det én, der ikke er naturlig for kroppen, så bliver det en stor belastning i længden.

Minilæssere til kvægbrug

Der er mange arbejdsopgaver i landbruget, hvor en minilæsser er hensigtsmæssig. Her bruges de især til kvægbrug, hvor der skal transporteres store mængder af grovfoder og gødning hver eneste dag.

Skal man optage denne opgave til fods, ja – så har man en lang dag foran sig. Og tilmed en hård en af slagsen. Man kan altså både spare sig selv for meget tid og slid, hvis man vælger at udføre disse opgaver med en minilæsser.

Når du først har prøvet at have en minilæsser til at udføre dine arbejdsopgaver med, så kommer du aldrig til at vende tilbage til at udføre det må din gamle måde igen.

Minilæsser til løft af wrapballer

Der er også mange landmænd, der vælger at bruge minilæssere, når de skal flytte wrapballer fra stakken. Det smarte ved en minilæsser er nemlig også, at den (sjovt nok) er lille i størrelsen, så den kan komme ind mange steder – også i stalden til hølageret. Leder du efter en minilæsser til salg, så husk at overveje, hvilke arbejdsopgaver du skal udføre med maskinen. Minilæssere kommer i mange forskellige størrelser, og der er ingen grund til, at du køber en i for stor en størrelse.

Read more

Derfor er det vigtigt at have tekst på din hjemmeside

Der findes mange hjemmesider derude, som ikke indeholder meget tekst. Det er hjemmesider, som primært viser billeder. Det kan for eksempel være hjemmesider for håndværkere, som primært beskæftiger sig med at lægge billeder ud af tidligere opgaver – og det er heller ikke en dårlig ting. Men det er altså meget vigtigt ikke at undervurdere styrken i tekst på en hjemmeside. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor det er vigtigt at prioritere teksten på hjemmesiden frem for kun billeder og videoer.

Hvis du gerne vil opnå gode placeringer i søgemaskinen, så er det essentielt, at du har tekst på din hjemmeside. Google er nemlig en maskine, som kun forstår tekst.

Billeder er gode, men Google forstår ikke selve billedet. Det er derfor begrænset, hvilken værdi en masse billeder kan give i sig selv. Selvfølgelig giver billeder værdi for de besøgende, da de selvfølgelig er interesseret i at se, hvad du tilbyder, så derfor er det vigtigt at have billeder med, men Google forstår ikke billeder. Du kan dog gøre det muligt for Google at forstå, hvad dit billede består af, ved at give det en billedtekst. Det er billedet i tekstversion, som Google så kan læse.

Videoer er selvfølgelig også gode – både på hjemmeside og på de sociale medier. De giver nemlig god mulighed for at forklare specielt komplekse koncepter, og de tilbyder også en unik mulighed, når man sælger serviceydelser. De er dog ikke det bedste i forhold til at opnå gode placeringer. Videoer fylder nemlig meget, hvilket kan have indflydelse på indlæsningshastigheden. Google forstår dog heller ikke indholdet i en video – heller ikke hvis du lægger undertekster indover. Hvis du vil have videoer med, så skal du derfor sørge for at den ikke står for sig selv – fordi så har siden ingen værdi for Google. Du skal huske at skrive tekst til videoen.

Du gør Google glad ved at skrive gode, originale og relevante tekster. Ifølge Googles retningslinjer skal alle sider, der skal skaffe besøgende ind på siden, have mindst 300 ord, og disse skal være relevante for de besøgende. Hvis du har brug for hjælp, så kan du få hjælp til professionel tekst til din hjemmeside her.

Read more

Derfor skal din restaurant have en hjemmeside

Flere og flere virksomheder vælger i dag at have en hjemmeside, da det er med til at øge antallet af kunder. Mange danskere søger efter nærmeste restauranter og muligheder for take away, og en hjemmeside er en god mulighed for markedsføring og tiltrækning af nye kunder.

Hjemmeside giver oplysninger og information
Din restaurant kan blive mere kendt ved en hjemmeside, da placeringen, informationer, åbningstider er skrevet, så kunderne kender til disse. Ligeledes oplyses kunden om betalingsmetoderne, som din restaurant modtager. Du kan derfor være med til at hjælpe dine medarbejdere med, at de ikke skal besvare de samme spørgsmål igen og igen, da folk finder svaret på nettet. Dine medarbejdere kan herved bruge tiden på noget mere fornuftigt, som at tage imod bestillinger. Din hjemmeside kan være med til at informere dine kunder om eventuelle tilbud, som I har kørende. Dette kan også være en god måde at lokke folk til på, da folk bliver grebet af tilbud.

Booking og anmeldelser
Hvis du ønsker, at bestilling skal foregå elektronisk, kan det ske ved, at det er muligt for kunderne at lægge en ordre online. Hvis ikke det skal foregå via nettet, kan en app eventuelt være en mulighed. Dette kræver, at der udvikles en app til netop det, som du ønsker, at den skal indeholde. En hjemmeside er altid en god start, da du sikrer større mulighed for potentielle kunder til restauranten.

Gør det muligt for dine kunder at skrive anmeldelser om deres oplevelse både om maden og servicen. Dette er ofte noget, som kan være med til at tiltrække flere kunder, da de ser, at restauranten har fået en god vurdering af tidligere gæster. Det er med til at danne et klart billede om, at din restaurant er troværdig og et rart sted.

Read more
Hav fokus på din medarbejderes tilfredshed

Hav fokus på din medarbejderes tilfredshed

Er du den ansvarlige for medarbejdertilfredshed i den virksomhed, du er ansat i, ved du formentlig også, at dine kollegaer eller medarbejdere er vilde med, når de får en masse opmærksomhed. Dette kan i virkeligheden lyde ret banalt, men hvis du arrangerer en ”nisseleg” i december, hvor medarbejderne kan give hinanden små gaver eller drille hinanden venskabeligt. Det er ikke særlig svært at få det op at stå, men det skaber en masse glæde og kan måske i virkeligheden også få de ansatte til at værdsætte deres kollegaer i højere grad.

Det samme gør sig gældende med fødselsdage. Det er vigtigt, at du fremhæver den enkelte medarbejder, når han eller hun har fødselsdag. Og det kan jo egentlig gøres på mange måder, men flag og gaver er åbenlyst en synlig måde at få vist sådanne mærkedage. Stiller du en lille flagstand hen ved medarbejderens arbejdsplads og pynter skrivebordet med en masse små flag, er det ikke blot synligt for den enkelte medarbejder, at der er blevet tænkt på ham eller hende, men det er ligeledes en masse andre kollegaer, at de altså skal ønske fødselaren tillykke den pågældende dag.
Du kan finde både flagstænger og flag hos Davidsen, som både forhandler produkter til de private og erhverv.

Men fødselsdage er selvfølgelig ikke den eneste mærkedag, der bør fokuseres på. Det er i lige så høj grad jubilæer og eller store dage såsom bryllup eller lignende. Her bør der også sættes ind, og det bedste ved det hele er, at gaverne, der gives til den enkelte medarbejder, kan trækkes fra i Skat, så det koster heller ikke virksomheden en masse penge at bibeholde glade medarbejdere. Man kan derudover også tale om, at der måske ikke skal spares på glade medarbejdere, da det i højere grad er langt dyrere at skulle ud og ansætte nye medarbejdere fremfor at beholde sine nuværende.

Read more

Gør dit firma mere professionelt med erhvervsrengøring

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Hvad end man er et enkeltmandsfirma, der har lejet kontorlokaler i Århus Ø, eller en større virksomhed med 10-20 medarbejdere i Risskov, så er erhvervsrengøring en god idé. Erhvervsrengøring betyder slet og ret, at der kommer professionelle udefra og gør rent i alle hjørner og afkroge af din virksomhed. Det kan både være på daglig basis eller kun en gang imellem, når der er brug for det.

Skal man eksempelvis have foretaget en hovedrengøring eller flytte lokaler, kan man få brug for en hjælpende hånd med det praktiske til rengøringen. Et rengøringsfirma kan også udføre specialopgaver såsom afhøvling af gulve eller bekæmpelse af alger eller skimmelsvamp (hvis man skulle være så uheldig).

Et rent look er et professionelt look

Der er ikke noget mere demotiverende for en kunde end at gå til møde i lokaler, der er lidt snavsede og beskidte. At kontoret er rent og pænt er vigtigt i forhold til det indtryk, dine kunder får af dig og din virksomhed. Vil du og virksomheden fremstå professionelle, skal det også se professionelt ud. Et rengøringsfirma kommer godt omkring i krogene og sørger for, at der ikke er kaffepletter fra sidste uge på bordene eller nullermænd under stolebenet.

Når først du har lavet en aftale med et rengøringsfirma, kan du gå videre til at overveje, om kontoret trænger til andre opdateringer. Måske der skal købes lidt flere blomster eller indendørs træer for at bidrage til et sundt og grønt indeklima. Planter løfter ofte stemningen og det samme gør flotte tæpper eller vægdekoration. Det kunne være flotte malerier med forskellige motiver.

Gør man noget ud af kontoret, viser man, at man går op i både sin virksomhed og sine medarbejdere. De bruger trods alt det meste af deres vågner timer på arbejdspladsen.

Skal det elektriske udstyr opgraderes?

Næsten alle virksomheder, uanset hvad de beskæftiger sig med, har brug for, at elektronikken spiller. Det vigtigste her er selvfølgelig en velfungerende internetforbindelse. Her skal man have fat i en god router, som leverer god dækning og ikke koster en bondegård. Markedet for det er ret stort i Danmark, og derfor giver det god mening at alliere sig med en test, før man investerer.

Ofte kan man finde en billig router, som leverer det, den skal. Når man er i gang, kan det også betale sig at se på computerudstyr. Er der noget her, der trænger til en opdatering eller eventuelt installering af hjælpeprogrammer. Teknik er ofte et nødvendigt onde til at effektivisere virksomheden og potentielt nå ud til flere kunder på kortere tid.

Her er telefoner og faxmaskiner også essentielle. Når kunden ringer, er det kikset, hvis der er skratten på linjen på grund af en løs forbindelse. Generelt er det en god idé at gå kontoret igennem en gang hver halve år og se på, hvad der kan forbedres. Det koster selvfølgelig penge at investere i nyt udstyr, men det henter ofte sig selv hjem i form af alle fordelene.

Read more

Kirkeklokken som historisk kulturarv

Hvad er kirkeklokkens historie?

En kirkeklokke er et helt særligt instrument, hvis betydning rækker langt ud over musik og toner. En kirkeklokke er et religiøst symbol, hvis oprindelse er mere end 1000 år gammel. Kirkeklokkens historie starter allerede omkring 4-500-tallet, hvor biskop Paulinus siges at være den første, der startede traditionen med at ringe ind til bøn ved brug af kirkeklokker. Historien går på, at biskoppen vandrede mellem byer og holdt bøn. En dag faldt han i søvn på en eng, hvor han efterfølgende blev vækket af små klingende bjælder.

Da de første kristne kirker begyndte at komme frem, var de ikke installeret med kirkeklokker. Dengang var kristendommen nemlig opfattet som statsfjendtlig, hvorfor man ikke lod sig gøre opmærksom på indkaldelse til bøn. Dengang foregik gudstjenester ofte i private hjem. Kristendommen blev anerkendt af staten i 313, men der gik endnu længere tid, før man begyndte at montere kirkeklokkerne i kirkerne.

Kirkeklokker er kulturarv

I Danmark har vi omkring 45 kirkeklokker støbt omkring 1300-tallet. Kirkeklokker anses i dag som en rig kulturarv og et instrument, der skal behandles med respekt. Kirkeklokkerne bruges stadig til bønindkaldelse og andre kirkelige traditioner den dag i dag – det siger noget om deres holdbarhed! I dag benytter flere kirker sig dog af automatiserede ringesystemer, men man har også stadig en fast brug af analoge kirkeklokker.

Vi passer på vores kirkeklokker i Danmark

Kulturarv er vigtig for at bevare og huske på vores historie og kultur i Danmark. Kultur er ikke bare en social ting – det kan også bevares i materielle objekter – som er eksemplet med kirkeklokkerne!

Kirkeklokker er en særlig kulturarv. Det refererer til både den religion og de traditioner, der hersker i det danske samfund. Derfor er det også vigtigt, at vi passer godt på dem. En gammel klokke kan nemt få brug for renovering og istandsættelse – og her er det vigtigt, at renoveringen foretages af nogle, der har forstand på at behandle instrumentet med respekt og finesse.

Der er også nogle kirkebestyrelser, der vælger at dekorere deres kirkeklokker. Det kan fx være med en salme eller et citat fra biblen. Så kan man også sætte et personligt præg på ens klokker.

Read more

3 funktionelle møbler, der gør arbejdspladsen bedre

3 funktionelle møbler, der gør arbejdspladsen bedre

Møbler er ikke altid “bare” møbler. Møbler kan også være yderst funktionelle – og det er især i erhvervsmæssige sammenhænge! Få inspiration til de næste kontormøbler her!

Borde, der kan hæve og sænke skåner ryg og nakke

Det er ingen nyhed, at stillesiddende arbejde er hårdt for kroppen. Hvis man skal passe godt på sin krop, når man udfører kontorarbejde, så er det vigtigt, at man varierer mellem forskellige siddepositioner. Det er dog ikke altid lige nemt – de fleste af os har en helt bestemt måde, vi bedst kan lide at sidde på.

Det er derfor heldigt, at der er noget, der er endnu mere effektivt mod at skåne ryg og nakke – samtidig med at sætte gang i blodomløbet!

Det, vi taler om, er naturligvis hæve/sænke-borde, som giver en mulighed for at variere mellem at arbejde siddende og stående. Hvis man har svært ved at huske på at stille sig op i løbet af dagen, kan man altid have faste tidspunkter, man gør det på.

Sorteringsskabe – fordi grøn omstilling er god omstilling

Der er efterhånden fokus på den grønne omstilling i alle henseender. Det er fornuftigt, for vi skal selvfølgelig hjælpe kloden, hvor vi kan.

I kan også glæde planeten med simple tiltag på arbejdspladsen. Anskaf fx et sorteringsskab, der gør det nemt for den enkelte medarbejder at sortere, når noget skal smides ud.

Opbevaringsplads, der bidrager til et ryddeligt kontor

Der er intet, der skaber kaos i hovedet som kaos omkring én. Giv dine ansatte en nem mulighed for at rydde dokumenter, sakse, klipsemaskiner og andre kontorartikler af vejen med gode opbevaringsmuligheder. Det kunne fx være et udtræksskab, som nemt kan placeres under enhver medarbejders skrivebord. Hvis de har hver deres, så undgår I tilmed også, at forskellige sorteringssystemer kommer i strid med hinanden.

Det er desuden ikke kun i forhold til ansatte, vi anbefaler opbevaringsmøbler. Det er også i forhold til situationer, hvor potentielle kunder kommer ud til jeres firma. Det kan nemt give et negativt indtryk af jer som firma, hvis der flyder med rod på kontoret. Kunden kan komme til at tænke, at I måske også er sjuskede i andre henseender.

Read more

Corona er både godt og skidt for sommerhusejere

Der er naturligvis ingen tvivl om, at Corona virussen har vendt op og ned på mange millioner menneskers liv. Selvom det ikke handler om liv eller død, så er en af de ting der fylder meget for mange, hvad det kommer til at betyde for sommerferien. Der står allerede lysende klat, at der ikke bliver noget EM og der kommer ikke til  være nogen festivaler. Så disse er udelukket.

Et andet af andre helt store spørgsmål er, om man kommer til at rejse til udlandet. Dette er endnu uvist, men der er en meget stor sandsynlighed for, at det i hvert fald vil blive frarådet. Det betyder også, at der med stor sandsynlighed kommer til at betyde, at mange kommer til at tilbringe deres sommerferie i Danmark, og at mange af disse vil tage i sommerhus.

Det har givet travlhed hos dem der udlejer sommerhuse rundt om i Danmark. Dermed skulle man måske også tro, at sommerhusejerne havde lidt god grund til at at have lidt at smile over, i en tid, hvor det kan være svært at finde de store smil frem.

Tyskerne bliver hjemme

Det er dog ikke helt tilfældet, for der er meget der tyder på, at tyskerne ikke kommer til at strømme ind over de danske grænser, som de plejer i sommermånederne. Indtil videre er det frarådet at de rejser ud af Tyskland indtil midten af juni (ligesom de naturligvis ikke ville blive lukket ind på nuværende tidspunkt pga indrejseforbud).

Der er mange der forventer, at denne udrejsevejledning vil kunne blive forlænget. Det betyder også, at der er rigtig mange tyskere, der er begyndt at afbestille deres sommerhuse og rejser til Danmark. Det er især på den jyske vestkyst, at tyskerne er meget hyppige gæster, og står for en meget stor del af de lejede luksussommerhuse.

Hårdt nu – men mulighed for opblomstring

Det betyder med andre ord, at der er rigtig mange sommerhusejere (der udlejer), som har det hårdt lige nu med udsigten til færre tyske turister, samtidig med at deres bestillinger bliver aflyst. Som nævnt tidligere i dette indlæg, så er der dog en rigtig god sandsynlighed for, at rigtig mange danskere vil kigge inden for landets grænser. Så de sommerhuse, der er blevet afbestilt af tyskere, kan blive fyldt igen af danskere. Hvis vi bruger vores penge her i landet, i stedet for at flytte dem uden for grænserne, vil det samtidig gavne den danske økonomi.

Så selvom det ser skidt ud lige nu, kan det stadig blive godt.

Read more