Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der findes mange mærkater, som benyttes til forskellige formål i dag. Hvis du gerne vil blive klogere på, hvad mærkater er og hvad de kan bruges til, så læs med her.

Mærkater til industrien

Der benyttes flere forskellige mærkater i industrien. Et eksempel er informationsmærkater, der indeholder information af praktisk eller sikkerhedsmæssig karakter. Det kan f.eks. være et klistermærke, der informerer om, hvem der skal kontaktes i tilfælde af nødstilfælde eller et mærkat, der forklarer, hvordan man åbner/lukker eller tænder/slukker en bestemt maskine.

Mærkater til sikkerhedsbranchen

Der er et par forskellige mærkater, der benyttes i sikkerhedsbranchen. Der er her tale om alarmmærkater, vagtmærkater og videomærkater. Alarmmærkater er klistermærker, der benyttes til at gøre opmærksom på, at et bestemt område er sikret med en tyverialarm. Vagtmærkater gør opmærksom på, at et bestemt område bliver patruljeret af vagter, og videomærkater gør opmærksom på, at et bestemt område er videoovervåget.

Mærkater til det offentlige

Der findes flere mærkater, som er relevante i det offentlige. Det er bl.a. kontrolmærkater og kalibreringsmærkater. Kontrolmærkater bruges til at dokumentere, at intervaller for service af maskiner, udstyr og værktøj bliver overholdt, imens kalibreringsmærkater bruges til at dokumentere, at intervaller for kalibrering af maskiner, værktøj og måleudstyr bliver overholdt. Derudover er piktogrammærkater også meget benyttede i det offentlige. Det er bl.a. mærkater, der informerer om at hunde skal holdes i snor eller at visse ting ikke må røres.

Mærkater til service og håndværk

Der bruges mange forskellige mærkater i service og håndværk-branchen. En af dem er bl.a. sikringsmærkater, som bruges til at vise og sikre ejerskab af ting og udstyr, imens en anden f.eks. er markeringsmærkater, der bruges til at markere enten fejl eller vigtige områder på maskiner.

Mærkater til detailhandlen

Der benyttes mange forskellige mærkater i detailhandlen. Nogle af de mest benyttede er dog plomberingsmærkater, testermærkater og logomærkater. Plomberingsmærkater bruges til at sikre at vareprøver ikke åbnes og at uautoriseret adgang til et produkt ikke har fundet sted. Testermærkater benyttes bl.a. til parfume- eller makeupprøver for at vise at produkterne gerne må testes af forbrugeren inden køb. Logomærkater er de traditionelle mærkater, som består af et firmalogo, hvilket er de mest benyttes mærkater generelt. Hvis du gerne vil se nogle logomærkater, kan du se flere eksempler på logoer lige her.