Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Dagpengesystemet er et økonomisk sikkerhedsnet, som man kan tegne gennem medlemsskab af a-kasse. For rigtig mange slår dagpengene dog ikke til, hvis man står uden arbejde. I mange tilfælde dagpengesatserne, som du kan læse mere om her kun omkring 50% af ens indtægt. Den “kompensation” man for, vil derfor i mange tilfælde ikke være nok til at kunne leve videre som man har gjort, end ikke for ganske få måneder – hvis man ikke har en opsparing.

Dette har gjort at op mod 400.000 danskere har tegnet en lønsikringsforsikring, ved siden af deres dagpenge. Med denne kan man sikre sig op mod 80% af sin løn. Hvor meget satsen er kommer an på, hvor stor del man vil have dækket og hvor meget man vil betale.

ASE vil tilbyde billig lønsikring til udvalgte løngrupper

Fagforeningen og A-kassen ASE har længe kritiseret dagpenge systemet for ganske enkelt ikke at være godt nok. De vil derfor nu tilbyde lønsikring til udvalgte målgrupper til en pris der svarer til a-kasse bidrag. Målgruppen som de går efter er veluddannede danske lønmodtagere, der eksempelvis er lærere, økonomer, jurister, sygeplejersker og lignende der befinder sig i mellemindkomstklassen. For mange af disse vil dagpenge betyde en nedgang på 40% eller mere. Samtidig er det en gruppe der ikke er i stor fare for at miste deres job, og derfor kan lønsikringen tilbydes billigere end normalt.

Den socialdemokratiske beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, mener at det er farligt at begynde at selektere i grupper, da det ifølge ministeren er et brud med det kollektive arbejdsløshedssystem. ASE henviser dog til, at der er allerede er mere end 400.000 danskere der har tegnet en tillægsforsikring, hvilket sender et meget klart signal om, at der er noget galt i systemet, når man ikke kan føle sig tryg. De godt 400.000 er intet mindre end en fordobling i forhold til tal fra 2016.

Der er ingen tvivl om, at der vil være mange andre a-kasser der lurer på udviklingen i dette. At forsikre personer der med stor sandsynlighed aldrig for brug for forsikringen er naturligvis en meget lukrativ forretning, samtidig med at medlemmerne kan sove lidt mere trygt om natten.