Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der var en gang, hvor et par tusinde kroner blev betragtet som en dyr pris for en mobiltelefon. I takt med at iPhonen banede vejen for smartphones, er de blevet mere og mære avanceret, og de kan bedre betegnes som små kraftfulde computere der tilfældigvis også kan ringe. De er i takt med udviklingen også blevet dyrere og dyrere.

Fra dyrest til dyrere

Da Apple præsenterede iPhone X (iPhone 10), for godt lige præcis et år siden var der mange der rynkede på panden, både i USA hvor prisen oversteg 1000 dollars, og ikke mindst her i landet, hvor den store model kostede mere end 10.000 kroner. Det kan naturligvis virke som et komplet vanvittigt beløb for en telefon, da man principielt kan købe en der kan de samme grundlæggende ting for en tiendedel af prisen – selvom det er svært at sammenligne.

Apple har en branding værdi som ingen andre i tech branche, og Apples samlede værdi overstiger 1000 milliarder dollars, hvilket naturligvis vidner om, at de gør en hel del rigtigt. Forleden annoncerede de så den nye iPhone, eller rettere de nye iPhone, der kommer nemlig tre nye af slagsen. Præsentationen viste, at Apple altså ikke ryster på hånden, når det kommer til prissætning af deres modeller.

Den absolut største model (der har det lidt ironiske navn) Xs Max og som kommer med 512 GB kommer nemlig til at koste intet mindre end 12.995 kroner, hvilket selvsagt er den dyreste model på markedet nogensinde. Så Apple har altså ikke ment, at de skulle sænke prisen i forhold til den tidligere rekorddyre lancering – tværtimod.

I en tid hvor meget og mere handler om pris, er Apple som så ofte før, dem der tør gå i en anden retning, og ikke er bange for at gå mod strømmen. Aktiemarkedet er dog ikke nødvendigvis helt sikre på, at det er den rigtige vej at gå, da aktien faldt en smule i forbindelse med lanceringen.